De populäraste sångarna i Sverige

Sverige har många populära sångare och vi kommer här att gå igenom några av dem. Vissa är populära artister enbart i Sverige medan andra även har slagit igenom internationellt och räknas som världsartister, exempelvis Zara Larsson, Nina Persson och Avicii. Många av dem började i tidig ålder och har genom åren arbetat sig uppåt till framgång och popularitet. Vissa utav dem har sålt platina och till och med guld.

De artister som slagit igenom enbart i Sverige har också haft stor framgång. Håkan Hellström satte bland annat publikrekord på Ullevi 2016 med 70 144 personer på plats. Tomas Ledin har haft en lång karriär och samlingsalbumet “Festen har börjat” sålde 260 000 enheter. Svenskarna har ett bra musiköra och vårt land har producerat många kända namn och stjärnor. Denna sida hoppas kunna kasta ett ljus på några utav dem!

Vad du kan läsa om här

Som nämndes ovan så har Sverige en hel del kända och folkkära musiker. Men det är inte bara inom Sverige som svenska artister är populära. Vi har det så kallade svenska musikundret där det inte bara är sångare och grupper som har slagit igenom utomlands. Det är även låtskrivare och DJ:s som gjort sig stora namn på marknaden och som har samarbetat med stora kända sångare och musiker på marknaden.

När det gäller sångare och musiker som gjort sig kända kan vi inte missa att ta upp ABBA, Europe, Ace of Bace och givetvis Roxette. De har alla haft stora framgångar och många av deras låtar är även använda i kända filmer. Nyare artister gör ofta covers på dessa gruppers låtar. Det kan du ta del av på denna sida och givetvis mycket mer. Lite smakprov om vad du kan läsa kommer här.

Läs om Zara Larsson

Här kan du bland annat få information om Zara Maria Larsson, som är född 16 december 1997. Redan vid tio års ålder blev hon känd i Sverige då hon vann svenska Talang. Fyra år senare skrev hon kontrakt med musikbolaget “Ten Music Group” och släppte sin debut-EP “Introducing”. År 2013 kom hennes singel “Uncover” som toppade listorna i Sverige, Danmark och Norge. I april 2013 skrev hon på ett treårskontrakt med “Epic Records” som har sin bas i USA.

Albumet “So Good” släpptes 17 mars 2017 och hamnade på plats nummer sju på den Engelska listan “UK Album Chart”. Nästan alla Larssons albumlåtar nådde topp 15 i England. Hennes låt “Never Forget You” hamnade på plats 13 i USA på “US Billboard Hot 100”. Zara Larsson är ett stort fan av amerikanska sångerskan “Beyoncé” och ser sig själv som feminist. Sedan 2017 har hon varit tillsammans med modellen Brian H. Whittaker.

Eller läs om Håkan Hellström

Håkan Georg Hellström är född i Göteborg, den 2 april 1974. År 2000 slog han igenom med låten “Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg” vilket även blev namnet på hans första album. Han har släppt 8 studioalbum till dags datum, där sju stycken nådde nummer ett på Sverigetopplistan och en nådde till plats två. Mellan 1988 till 1994 var han trummis i det svenska Indie-Pop bandet “Broder Daniel”. Men även i bandet “Honey is Cool”.

1997 återförenades han med gruppen “Broder Daniel” men den här gången för att spela bas, detta till 2003 då han lämnade bandet igen för att satsa på sin solokarriär. Han har gjort framträdanden då och då och släppt väldigt framgångsrika låtar, även om han 2006 lugnade ner sig med turnerandet. År 2016 slog han publikrekord på Ullevi-stadion inför 70 144 människor. 2017 valde han ta ett steg tillbaka från rampljuset för att fokusera på låtskrivandet.

Läs om olika festivaler

Det var bara smakprov om artister som du kan läsa om på denna sida. Men är du även intresserad av svenska musikfestivaler så läs vår artikel om dem. Det finns en hel del på den svenska marknaden när det gäller festivaler. Swedish Rock är en, bara för att nämna någon som du kan ta del av här. Vi lovar du kommer garanterat att hitta någon du missat och som du kanske vill besöka.

Återigen varmt välkommen

Detta är bara smakprov vad vi kommer att ta upp på denna sida, men är du en sann fan av svenska artister och svensk musik så kan du inte missa våra artiklar i ämnet. Njut av att läsa om ABBA, eller varför inte Avicii. Vi vet att du kommer att hitta något som faller dig i smaken och du kanske även hittar en ny favorit som du inte lyssnat på tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *